Wilt u een marktplaats runnen?

Voor het toevoegen van de benodigde functionaliteiten aan uw advertentie website, kunt u gebruikmaken van de taal PHP. Als u er voldoende kennis voor bezit, is zelf iets maken in PHP prima te doen. Maar u kunt ook een script dat reeds op de markt is aanschaffen hiervoor.

Door een reeds bestaand PHP script te kopen, realiseert u een tijdsbesparing. Zelf hoeft u immers geen tijd meer te stoppen in het maken van een PHP script. Het kopen van een reeds bestaand script zal goedkoper zijn dan het opnieuw laten bouwen van een script. Bij een script dat al bestaat, is van te voren al duidelijk met wie u contact moet opnemen wanneer het script fouten bevat.

Is het kopen van zo een script een interessante mogelijkheid voor u? De pagina Een professionele marktplaats maken bezoeken is dan een slim idee. Als u de links volgt, komt u op de website van de aanbieder van het PHP script. De betaling dient online te geschieden. Wanneer u heeft betaalt, kunt u meteen de benodigde bestanden downloaden. De download link ontvangt u ook in een e-mailbericht. Via de link in de e-mail is het mogelijk om later opnieuw de bestanden te downloaden.

Ook kan zo een nieuwe versie worden gedownload. Nadat u de bestanden uitgepakt heeft, kunt u ze op de webruimte plaatsen. Het aanmaken van een database is noodzakelijk om het script te kunnen gebruiken. Dit betekent vaak dat deze database speciaal moet worden aangemaakt voor de website.

Tijdens het installeren vult u in het eerste scherm de titel en de meta gegevens in. Het tweede scherm geeft u de mogelijkheid om de gegevens voor de database connectie in te voeren. Het derde scherm kan worden gebruikt om een beheerdersaccount aan te maken. Daarbij mag u zelf kiezen welke gebruikersnaam en welk wachtwoord u wilt gebruiken.
Free Web Hosting