Nieuwe site beginnen

Met een CMS pakket kunt u eenvoudig de inhoud van uw site beheren. Bij een CMS beheert u de inhoud van de site vanuit een controlepaneel. Kennis over opmaakcodes is niet nodig. Men heet het controlepaneel zo gemaakt dat het niet moeilijk is om deze te bedienen.

Alles wat voor actualisering in aanmerking komt, kunt u het met CMS systeem aanpassen. Op deze manier is een aanpassing verrichten niet moeilijk. Erg fijn voor de bezoekers. Want de bezoekers zien uiteraard het liefst nieuwe content wanneer ze terugkeren op uw website. Als u een tekstverwerker zoals Word kunt gebruiken, dan gaat een CMS systeem gebruiken ook lukken.

Een content management systeem is eigenlijk een computerprogramma. Maar het CMS pakket wordt niet geïnstalleerd op uw PC, maar op de webruimte van uw hosting pakket. Dit is wellicht anders dan u gewend bent, maar gelukkig zijn er veel stappenplannen online te vinden voor de meeste CMS systemen. In de meeste gevallen zit er een installatiescript bij het CMS pakket.

Ziet u het wel zitten om een CMS systeem te gebruiken? Dan raden wij u aan om ook het artikel Je website maken door te nemen. Er wordt doorverwezen naar goede aanbieders van CMS systemen. Er is vaak goede documentatie te vinden over een CMS systeem. Uiteraard zijn er ook gratis alternatieven. Deze missen vaak wel de functionaliteiten die de commerciële systemen zo succesvol maken.

Bij CMS pakketten die gratis zijn, dient u vaak nog allerlei uitbreidingen te installeren. Deze uitbreiding voegt dan dingen toe die het basissysteem mist. Een commercieel pakket zal daarentegen wat functionaliteiten betreft een stuk completer zijn.
Free Web Hosting