Startpagina script

Het zelf maken van een startpagina is niet moeilijk. Allereerst is het mogelijk om op diverse websites een gratis dochterpagina aan te maken. Een formulier om u te registreren is vaak eenvoudig te vinden. Heeft u zich geregistreerd, dan kunt u in het beheerdersgedeelte een dochterpagina aanmaken.

Een startpagina bestaat doorgaans uit drie of vier kolommen. U kunt in deze kolommen rubrieken toevoegen. Per link kiest u de best passende categorie. Een stuk tekst plaatsen is soms toegestaan. Dit dient u dan wel in een rubriek te plaatsen. Een minimaal aantal links is voor sommige startpagina websites een vereiste om zichtbaar te worden in het overzicht.

Soms is het ook toegestaan om geld met uw startpagina te verdienen. Een tekst of een banner kan een affiliate link bevatten. U kunt met affiliate marketing geld verdienen door naar de producten van iemand anders te linken. Wordt er iets verkocht aan een bezoeker die via uw link bij de adverteer is gekomen, dan ontvangt u een percentage van het aankoopbedrag. Nederland telt een aantal goede affiliate marketing platformen. U kunt zich bijvoorbeeld registreren bij het platform Tradetracker.

Uiteraard kunt u ook links naar uw eigen sites plaatsen. Ook zijn er voldoende mensen die willen betalen voor een link op uw startpagina. Het wordt wel aangeraden dit op niet te grote schaal te doen. Iemand die veel links heeft gekocht kan worden afgestraft door Google. Zijn veel links gekocht, dan wordt dat door de zoekmachines afgestraft.

Een alternatief voor een startpagina op andermans website, is zelf een startpagina website aanmaken. Met de juiste software is dat relatief eenvoudig. Wilt u meer weten hierover, dan is het artikel Eigen startpagina maken erg informatief. Een startpagina script is een must voor uw eigen startpagina website. De kosten van het script en van hosting vallen over het algemeen mee.

Het startpagina script biedt bezoekers de mogelijkheid om hun eigen startpagina te beheren. Het is overigens niet verplicht om gebruikersregistratie toe te staan. Misschien weet de bezoeker nog goede websites om naartoe te linken. Een linktip kan men via een daarvoor bestemd formulier invullen. Het script plaatst dit formulier automatisch onder iedere dochterpagina. Qua kleuren kunt u alle onderdelen van uw website aanpassen. Kennis van de techniek is niet nodig. Zo kan iedereen zijn links plaatsen.
Free Web Hosting