De definitie van CMS

Het is niet nodig om zelf iets te programmeren voor het beheer van uw website. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. Veel dingen kunt u in het beheergedeelte zonder opmaak invoeren. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Een voorbeeld van een artikel over CMS systemen is Betekenis CMS. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.
Free Web Hosting