CMS definitie

Gelukkig hoeft u niets zelf te programmeren voor het beheren van uw eigen website. Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Veel dingen kunt u in het beheergedeelte zonder opmaak invoeren. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

Het is niet nodig om verstand van de technische kant van het verhaal te hebben. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Zo is de pagina Beheer van de website het lezen waard. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Bij veel CMS pakketten kunnen deze gegevens tijdens het installeren worden ingevoerd.
Free Web Hosting