Nieuwe website beginnen

Een website met een CMS pakket heeft een aantal pluspunten ten opzichte van een website zonder CMS software. Er zal zelden sprake zijn van benodigde aanpassingen aan bestanden op de server. Vaak kunt u de aanpassing verrichten via de beheeromgeving dat onderdeel is van het CMS systeem. U bent vaak gebonden aan bepaalde invoervelden, waarin de gegevens als platte tekst worden ingevuld. Het CMS programma giet uw tekst in de juiste opmaak op de website.

Content management systemen zijn ontwikkeld om u te helpen bij het beheren van uw site. Een CMS pakket schrijft gegevens weg naar de database, waar u zonder CMS systeem de gegevens in de bronbestanden zou moeten plaatsen. In een centrale omgeving kunt u de wijzigingen aan uw website aanbrengen. Dit afgesloten gedeelte van uw website wordt ook wel het beheerdersgedeelte genoemd.

Welke voordelen biedt een CMS pakket nog meer? Andere pluspunten van CMS pakketten vindt u op de pagina Je website samenstellen. Er wordt in veel gevallen een installatiescript met het CMS pakket meegeleverd. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. Zoals al is geschreven hoeft u met een CMS systeem minder vaak aanpassingen aan de bronbestanden te doen. Het is bij een nieuw systeem altijd even een kwestie van erachter komen wat alle knoppen in het beheergedeelte doen. Men zal over het algemeen een logische indeling van alle schermen en opties in de beheeromgeving nastreven.
Free Web Hosting