Uw eigen website laten bouwen met CMS

Ook wanneer u niets over websites maken weet, is het mogelijk om een eigen website te beginnen. Met de juiste tools kan dit vrij makkelijk worden gerealiseerd. Wilt u een website voor uw bedrijf beginnen of gaat het om een website voor privégebruik? Voor beide doeleinden is professioneel een website in elkaar te zetten. Het is de bedoeling dat u de CMS software op uw webhostingpakket installeert. Het CMS pakket zal gebruikmaken van een database zodat uw website content bewaard blijft.

Men zal CMS software vaak ontwikkelen met behulp van de programmeertaal PHP. PHP scripts draaien zal bij de meeste aanbieders van webhosting mogelijk zijn. Toch is het wel handig hier op te letten bij het kiezen van uw webhosting pakket. Het is verder een goed idee om na te gaan of u een database kunt aanmaken met het webhosting pakket.

U zou kunnen raadplegen wanneer u nog op zoek bent naar een content management systeem. U kunt een demo website bekijken als u dat wilt. U kunt de demo gebruiken voor uw besluit of u het CMS pakket gaat kopen of niet.

Een belangrijk onderdeel van de CMS software is het beheerpaneel. Deze is via een speciale link te bereiken. U dient eerst in te loggen met uw beheeraccount. Na het inloggen is het mogelijk om de instellingen van uw site aan te passen. Het is verder mogelijk om andere beheerders aan te maken in het CMS systeem. U kunt dus met anderen samen aan de website werken als u dat wilt.

De formulieren die op uw website geplaatst kunnen worden, kunt u zelf vormgeven. U heeft de volledige controle over de velden waaruit de formulieren bestaan. Daarbij kunt u velden zo instellen dat deze verplicht ingevuld moeten worden. De ingevulde formulieren ontvangt u per e-mail.
Free Web Hosting