Een website samenstellen

Voor het beheer van uw website is het wijs om een CMS pakket te gebruiken. Het beheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van de website. U kunt hier alleen komen wanneer u de gebruikersnaam en het wachtwoord hiervoor juist heeft ingevoerd. Wordt een element meerdere keren gebruikt op uw website, dan hoeft u een aanpassing toch slechts op 1 plek te doen. Op iedere pagina waar dit element dient te worden weergegeven, wordt dan direct de aangepaste versie getoond. Er moeten regelmatig meerdere HTML bestanden worden aangepast bij een dergelijke wijziging in het geval dat u geen CMS programma gebruikt.

Kennis van de opmaaktalen HTML en CSS is niet nodig om te kunnen werken met een CMS pakket. Kunt u een Word bestand bewerken, dan kunt u ook een CMS systeem bedienen. Voor de meeste CMS systemen is online een handleiding te vinden.

U moet een heel goede reden hebben om geen CMS software te gebruiken. Ook wanneer uw website zeer eenvoudig is. De kans bestaat immers altijd dat u de site wilt uitbouwen. Over CMS systemen kunt u op de pagina CMS definitie meer lezen. Er zijn genoeg techneuten die willen meekijken en u kunnen helpen bij het aan de praat krijgen van de CMS software. Wanneer u bekend bent geraakt met de mogelijkheden van een CMS pakket, dan begrijpt u dat het zelf programmeren ervan zonde van de tijd is.
Free Web Hosting