Site hulpmiddelen

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een CMS systeem? Over de voordelen van een content management systeem kunt u op deze pagina informatie vinden. Door het content management systeem zal een fout minder invloed hebben op de rest van de website. Een aanpassing zal dus nooit de webapplicatie zelf kunnen verstoren.

Met de beheeromgeving brengt u bijvoorbeeld wijzigingen aan op de pagina’s van uw website. Het is mogelijk om formulieren te plaatsen op deze pagina’s. De velden van de formulieren kunt u zelf aanmaken. Hierbij hoeft u niet veel te weten over websites bouwen.

Via het artikel CMS betekenis kunt u meer lezen over content management systemen. Het in gebruik nemen van een content management systeem is een verstandige stap. Het is dan niet nodig om bronbestanden te wijzigen. Het beheer wordt gedaan vanuit een beheerpaneel welke eenvoudig met uw browser te bereiken is.

Binnen het beheergedeelte hebben de diverse onderdelen van uw website een eigen beheerscherm. Het beheerpaneel heeft een menu waarmee u gemakkelijk naar het juiste scherm kunt navigeren. Men heeft elk beheerscherm zo gemaakt dat het wijzigen van het betreffende onderdeel vrij eenvoudig gedaan kan worden. Denk aan een pagina aanmaken of een nieuw item in het navigatiemenu.

Men heeft de formulieren zo ontwikkeld dat spam geblokkeerd wordt. Hierdoor wordt de hoeveelheid spam die u via uw website ontvangt gereduceerd. Het installeren van een CMS pakket is niet heel moeilijk. Er is vaak voldoende documentatie over te vinden. U kunt een keuze maken uit een aantal met het CMS systeem meegeleverde layouts, waardoor er geen webdesigner nodig is.

U kunt per individuele pagina de metagegevens instellen. Denk aan de zoektermen waarop een pagina gevonden dient te worden.
Free Web Hosting