Site bouwen

Toen er nog geen software voor websitebeheer bestond, was het nodig om aanpassingen direct door te voeren in de bestanden op de server. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Veel dingen kunt u in het beheergedeelte zonder opmaak invoeren. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Het bezighouden met technische randzaken is dan zonde. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Zo is de pagina CMS betekenis het lezen waard. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Een plaatje kunt u vaak eenvoudig via het afgeschermde gedeelte van uw site toevoegen.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.
Free Web Hosting