CMS systeem website

In de tijd dat software voor websitebeheer nog niet bestond, paste men de HTML bestanden op de server aan voor wijzigingen op de website. Vandaag de dag hoeft dit niet meer. Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. U hoeft u zich niet bezig te houden met allerlei technische bijzaken. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Zo is de pagina De afkorting van CMS het lezen waard. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting