De betekenis van CMS

In vroegere tijden was het nodig om aanpassingen te verrichten aan bestanden op de server bij iedere wijziging op de website. Heden ten dage is dat geen noodzaak meer. U heeft wat CMS systemen betreft vandaag de dag veel keuze. Via een beheergedeelte op de site kunt u wijzigingen doorvoeren. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Het in de juiste lay-out gieten, dat doet het CMS systeem zelf.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. Bijzaken die het gevolg zijn van techniek, daar hoeft u niet naar te kijken. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Een aanrader is de pagina Wat is een CMS systeem. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

In veel gevallen zal ook een database aangemaakt moeten worden op de server. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.
Free Web Hosting