Startpaginascript

Zonder kennis van HTML is het mogelijk een startpagina aan te maken. Aanmelding op een startpagina-website is daarvoor nodig. Registreren kan doorgaans via een eenvoudig te bereiken formulier. Na registratie krijgt u de mogelijkheid om een dochterpagina te registreren.

Vaak ziet u op de startpagina een aantal kolommen waarin zich de rubrieken bevinden. Hierin ziet u de verschillende rubrieken. Links maakt u binnen de rubrieken aan. Het is soms ook toegestaan om een afbeelding of tekst te plaatsen. Soms is er sprake van een quotum: een minimum aantal links is dan nodig om de startpagina zichtbaar te maken.

Geld verdienen met uw startpagina is in sommige gevallen mogelijk. Vaak is er de mogelijkheid om affiliate links te plaatsen. U kunt met affiliate marketing geld verdienen door naar de producten van iemand anders te linken. Wanneer een bezoeker dan via uw link een aankoop doet, ontvangt u een vergoeding van dat bedrijf. In Nederland zijn er een aantal netwerken voor affiliate marketing. U kunt zich bijvoorbeeld registreren bij het platform Tradetracker.

Het promoten van eigen websites kan ook met een startpagina. Ook zijn er voldoende mensen die willen betalen voor een link op uw startpagina. Plaats echter niet te vaak betaalde links. Zoekmachines houden er niet van als voor veel links is betaald. Zijn veel links gekocht, dan wordt dat door de zoekmachines afgestraft.

Een mogelijkheid waar u vast niet bij stilstaat is het zelf beginnen van een startpagina site. Dat is niet moeilijk. Wilt u meer weten hierover, dan is het artikel Eigen startpagina erg informatief. Gebruikt u een startpaginascript, dan is al het programmeerwerk voor u gedaan. U betaalt voor een startpagina script geen honderden euro’s. Hoogstens enkele tientjes.

Bezoekers van uw website kunnen zich aanmelden en vervolgens zelf een startpagina aanmaken. Het is overigens geen verplichting. U kunt het zo uitzetten. Soms wil een bezoeker ook een link op uw pagina naar zijn eigen website. Een suggestie voor een link kan via een linksuggestieformulier worden ingedeeld. Iedere dochterpagina is van dit formulier voorzien. U kunt het uiterlijk van uw site volledig naar wens aanpassen. Kennis van de techniek is niet nodig. Erg handig wanneer u geen verstand van HTML heeft.

Free Web Hosting