Gebruik van PHP

Mogelijkheden voor extra functionaliteit binnen uw website worden vergroot wanneer u gebruikmaakt van de programmeertaal PHP. Voor de gebruiker vaak niet zo heel zichtbaar maar toch van groot belang. Op een intelligente manier kan er met PHP zinvolle HTML worden gegenereerd. Voor complexere webapplicaties is een motor zoals PHP in feite onmisbaar. Als alternatief kan men ook voor .NET of Java als server-side engine kiezen.

Vaak kunt u direct aan de slag met PHP bij uw hosting provider. Dit scheelt u tijd omdat u niet zelf allerlei dingen hoeft te installeren. Op die manier hoeft een inlogsysteem PHP inbouwen niet tijdrovend te zijn.

Een enorm pluspunt van PHP is dat het voor de meeste mensen gemakkelijk onder de knie te krijgen is. En zo kunt u best ver komen met bijvoorbeeld het ontwikkelen van een PHP gastenboek zonder dat u veel ervaring heeft. Ook zijn er allerlei libraries en frameworks te downloaden die functionaliteiten toevoegen aan PHP.

PHP is ook voor commercieel gebruik gratis. Men heeft voor alle populaire operating systems een versie beschikbaar gesteld.
Free Web Hosting