Een mooie startpagina op touw zetten

In een aantal opzichten is het goed om een eigen startpagina te hebben. Om te beginnen kunt u met een startpagina links aanleggen naar uw favoriete websites. Op uw eigen startpagina kunt u ook link plaatsen naar uw eigen websites. Zodat ook deze beter vindbaar worden. Ook is het mogelijk om een extra zakcentje te verdienen met uw startpagina.

Als u aan de slag gaat met uw eigen startpagina, dan is het nodig om u eerst te registreren. Op de websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, is een registratieformulier aanwezig. Websites waar u zich kosteloos kan registreren, zijn via Google vrij gemakkelijk te vinden. Denk daarbij aan zoekopdrachten zoals “eigen startpagina”.

Voor uw startpagina is het nodig om een geschikte naam te bedenken voor het subdomein waar deze op komt te staan. Wanneer uw startpagina over een specifiek onderwerp gaat, dan is het een goede gewoonte om dit onderwerp als naam in te vullen van uw pagina. Op veel websites is een algemene linkpagina ook toegestaan. De links op een dergelijke startpagina zullen over verschillende onderwerpen gaan. Dan is een algemene naam prima.

Bij het aanmelden voor uw eigen startpagina is het opgeven van een correct e-mailadres van belang. Sommige websites versturen een bevestigingslink waarop u dient te klikken. Deze bevestigings e-mail zult u in dat geval vrij snel na de aanmelding in uw mailbox zien. Ook wanneer er geen sprake is van deze extra stap om uw account te bevestigen, is het handig om het juiste e-mailadres bij de aanmelding op te geven. Mocht u uw wachtwoord kwijt zijn, dan kunt u namelijk instructies aanvragen om uw wachtwoord te herstellen. De instructies waarmee u uw wachtwoord kunt herstellen worden per e-mail naar u verstuurd. Dit wordt lastig wanneer het e-mailadres dat u heeft ingevuld niet correct blijkt te zijn.

Voor meer achtergrondinformatie over het aanmaken van een startpagina zijn er meer artikelen te vinden online. Het artikel Een mooie startpagina samenstellen is een voorbeeld van wat er online te vinden is. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Want naast het aanmaken is er ook het onderhouden. De website waar het artikel op staat waarnaar wordt verwezen, heeft meerdere teksten over het aanmaken van uw eigen dochterpagina.

Op het moment dat u de startpagina heeft aangemaakt zal deze nog geen inhoud hebben. Het aanmaken van een rubriek is belangrijk, want pas daarna kunt u links aan de startpagina toevoegen. In de rubriek kunt u links plaatsen. Het is de bedoeling dat u meerdere rubrieken maakt. De titel van een rubriek is verplicht. Zo kunt u een deelonderwerp opgeven als rubriektitel. Gaat u op deze manier te werk, dan is het makkelijk om de links in de rubrieken onder te verdelen. Voor de bezoeker ontstaat er zo ook een heldere structuur.
Free Web Hosting