Site ontwerpen

Om het beheer van uw website eenvoudig te maken, zijn CMS systemen ontstaan. Een CMS systeem zorgt ervoor dat ook mensen met minder verstand van de techniek een website op touw kunnen zetten. In de regel zullen de beheerschermen van het CMS systeem zo zijn opgebouwd dat u binnen een mum van tijd weet in welk onderdeel u moet zijn om een bepaalde aanpassing te doen. Het is bij de goedkoopste webhosting pakketten al mogelijk om een CMS pakket te installeren en in gebruik te nemen. Wel is een database vaak nodig. Een flink aantal CMS systemen heeft namelijk een database nodig voor het correct functioneren. Die database moet u doorgaans zelf aanmaken. De databasetabellen zelf worden vaak door het installatieprogramma aangemaakt.

Het internet staat boordevol informatie over de verschillende CMS pakketten. Een aanrader is de pagina Site bouwen. Het CMS pakket zal op uw webhosting pakket moeten worden geïnstalleerd voordat u het in gebruik kunt nemen. Om u hierbij te helpen worden veel CMS systemen geleverd met een installatieprogramma. Na een succesvolle installatie kunt u inloggen in de beheeromgeving. In deze omgeving brengt u alle wijzigingen op uw website aan. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. De gebruikersnaam en het wachtwoord kunt u tijdens de installatie instellen.

Met een CMS pakket kunt u aanpassingen verrichten op uw website zonder dat u iets over de techniek hoeft te weten. U kunt een thema kiezen waarmee u de globale lay-out bepaalt. In het thema kunt u vaak weer kiezen voor een bepaalde variatie daarop.
Free Web Hosting