Mijn eigen website met CMS programma

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een CMS programma. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. In veel gevallen zit u aan bepaalde invoervelden vast, waarin u de gegevens als platte tekst invoert. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Software voor content management is bedoeld als hulpmiddel bij het onderhouden van uw website. Een CMS pakket schrijft gegevens weg naar de database, waar u zonder CMS systeem de gegevens in de bronbestanden zou moeten plaatsen. Wijzingen brengt u aan in een centrale omgeving. Dit centrale gedeelte is een afgesloten deel van uw website, de beheeromgeving van het CMS systeem.

Bent u benieuwd waarom u verder een CMS pakket zou moeten gebruiken? Dat leest u in het artikel Bedrijf website. In een groot aantal gevallen zit er een installatieprogramma bij het CMS systeem. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen. U zult een stuk minder vaak aanpassingen via een FTP programma hoeven doen in het geval u kiest voor een CMS pakket. Het is uiteraard te begrijpen dat u wellicht even moet wennen aan het nieuwe systeem. Het streven is doorgaans om een structuur aan te brengen, waardoor het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.
Free Web Hosting