Eigen website beheren

De afkorting CMS houdt in: content management systeem. Een content management systeem stelt je in staat om zonder technische kennis je site aan te passen. In de meeste CMS systemen hoef je niet of nauwelijks kennis te hebben van HTML. Kun je werken met een tekstverwerker, dan zal ook het werken met de beheeromgeving van een CMS geen probleem voor je zijn.

Met het CMS systeem is het niet meer nodig om aanpassingen te verrichten aan de bronbestanden. Het CMS pakket zal alles in principe opslaan in een centrale database. De scheiding tussen content en opmaak zorgt ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Er zijn een aantal CMS pakketten die het bouwen van uw website vereenvoudigen. Een CMS pakket is inzetbaar voor meerdere soort sites: nieuws, webshop of blog, het is geen probleem. Met behulp van het CMS brengt u snel een wijziging aan op uw website. Kennis van PHP of HTML van uw kant is niet noodzakelijk.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? U kunt Beheer CMS doorlezen om meer kennis te vergaren. Een groot voordeel is dat er bij veel CMS pakketten een installatie script wordt geleverd.
Free Web Hosting