Mijn website maken

CMS is de afkorting van content management systeem. Met een CMS kun je op een eenvoudige manier aanpassingen aanbrengen aan je website. U zult niet veel CSS kennis nodig hebben wanneer u een CMS pakket gebruikt. Je maakt je pagina op in een soort tekstverwerker die je al gauw bekend voor zal komen wanneer je regelmatig gebruik maakt van bijvoorbeeld Word.

Door van een CMS gebruik te maken zal veelvuldige aanpassing van bestanden op de server verleden tijd zijn. Alle content die u in het beheergedeelte van een CMS invoert wordt in principe in de database opgeslagen. De content wordt van zaken zoals opmaak en programmeercode gescheiden waardoor de kans op fouten minder groot is. Er bestaan verschillende CMS systemen waarmee het bouwen van een website kinderspel wordt. U kunt met een CMS een nieuwssite, blog, webshop of een gewone website bouwen. Een wijziging wordt snel aangebracht met een CMS programma. Door het CMS hoeft u zelf niets van HTML of PHP te weten.

Zou u willen weten wat u mogelijkheden zijn? Op CMS systeem leren vindt u meer informatie over CMS systemen. Een groot voordeel is dat er bij veel CMS pakketten een installatie script wordt geleverd.
Free Web Hosting