Beheer CMS

Men heeft CMS systemen ontwikkeld om de technische zaken rondom uw website uit handen te nemen. Gebruikt u geen CMS systeem dan moet u voor elke pagina een HTML file aanmaken. Een CMS pakket zal de inhoud van uw site opslaan in een centrale database. Een voordeel hiervan is dat u slechts op een enkele plek uw aanpassingen doet. Dit doet u via het beheerdersgedeelte.

U hoeft dus niet steeds op zoek te gaan naar de juiste bestanden. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Gelukkig wordt er bij veel CMS pakketten een logische indeling gehanteerd bij het beheerdersgedeelte.

Door het CMS pakket is er minder kans dat u per ongeluk een wijziging aanbrengt in een bestand op de server. Een groot aantal gegevens kan via platte tekst worden ingevoerd. De vertaalslag naar de juiste opmaak is iets dat het CMS systeem doet.

Zou u willen weten wat andere redenen zijn om te kiezen voor een CMS pakket? Op de pagina Over CMS beheer leest u er meer over. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Hierdoor hoeft u niet zelf instellingen aan te passen in bestanden.

Een vergissing maken kan iedereen overkomen. Ook de allerbeste programmeurs. Om die reden kiezen veel programmeurs ook voor CMS systemen omdat deze zich vaak bewezen hebben. Er zijn bepaalde vraagstukken waar u mee te maken krijgt als u zelf gaat programmeren. CMS pakketten bevatten meestal al een oplossing voor deze vraagstukken. Zelf code ontwikkelen voor uw website gaat tijd kosten. Wellicht kunt u die tijd beter stoppen in een goed verhaal op uw website.
Free Web Hosting