CMS betekenis

Gelukkig hoeft u niets zelf te programmeren voor het beheren van uw eigen website. Vandaag de dag zijn er genoeg CMS pakketten beschikbaar. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Zorgen dat het in de juiste opmaak wordt weergegeven, dat regelt het CMS pakket voor u.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Zo is de pagina CMS systeem het lezen waard. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Ook voor het toevoegen van afbeeldingen hoeft u geen FTP meer te gebruiken. Dat kan dan via het beheergedeelte van uw site.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Deze moet u tijdens de installatie invoeren.
Free Web Hosting