Eigen website maken

In vroegere tijden was het nodig om aanpassingen te verrichten aan bestanden op de server bij iedere wijziging op de website. Dat hoeft vandaag de dag niet meer. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Het CMS systeem zorgt dan dat het in de juiste opmaak verschijnt op de site.

Kennis van de techniek is niet nodig om het CMS pakket te kunnen gebruiken. Met het CMS pakket hoeft u zelf niet meer bezig te zijn met de techniek. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Technische problemen werken dan alleen maar vertragend.

Er wordt online veel gezegd en geschreven over CMS pakketten. Het artikel CMS systeem leren is een voorbeeld van een goede informatiebron. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

Houd er rekening mee dat er vaak ook een database moet worden aangemaakt op uw webhosting. De inloggegevens van deze database dient u bij de hand te houden. Op een gegeven moment zal het installatiescript de database gegevens nodig hebben.
Free Web Hosting