Uw website beginnen

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van een CMS programma. Zo hoeft u bijna nooit bronbestanden aan te passen omdat u gebruik maakt van de beheeromgeving van het CMS pakket. In veel gevallen zit u aan bepaalde invoervelden vast, waarin u de gegevens als platte tekst invoert. Uw tekst in de juiste lay-out gieten, dat neemt het CMS programma voor zijn rekening.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Gegevens worden door het CMS pakket weggeschreven naar een centrale database. Zonder CMS systeem zouden de gegevens in de HTML bestanden tussen de opmaakcodes staan. In een centrale omgeving kunt u de wijzigingen aan uw website aanbrengen. Dit afgesloten gedeelte van uw website wordt ook wel het beheerdersgedeelte genoemd.

Welke voordelen biedt een CMS pakket nog meer? Dat leest u in het artikel Een eigen website met CMS programma. Vaak wordt de CMS software geleverd met een installatieprogramma. Met dit installatiescript kunt u bepaalde belangrijke instellingen goed zetten. U zult een stuk minder vaak aanpassingen via een FTP programma hoeven doen in het geval u kiest voor een CMS pakket. Maar vanzelfsprekend moet u wel uw weg vinden in het beheerdersgedeelte. Over het algemeen zal men zoveel mogelijk een logische indeling van de beheerschermen maken.
Free Web Hosting