De structuur achter Model View Controller

Met MVC bedoelen softwareontwikkelaars Model View Controller. Programmeurs dienen zich bij MVC aan bepaalde richtlijnen te houden. Het is alsof men een soort inhoudsopgave aanbrengt in de code. Web developers kunnen met MVC gemakkelijker onderhoud aan de programmatuur plegen.

Eigenlijk maakt men tegenwoordig bij ieder middelgrote tot grote project gebruik van MVC. Wilt u snel met MVC aan de slag dan kunt u hiervoor voor de programmeertaal PHP diverse frameworks downloaden. In een oproep voor freelance PHP programmeur gezocht geeft men steeds vaker aan met welke frameworks ervaring vereist is.

U kunt het model zien als een beschrijving van de databasetabellen. Zo kunt u database operaties mooi scheiden van de rest van de logica.

Zaken die gaan over de weergave op het scherm kan men in de view kwijt. In de view zult u doorgaans veel HTML-code vinden. U bepaalt in de view op welke manier informatie wordt getoond aan de gebruiker. De scheiding maakt het met name voor webdesigners makkelijker om een view aan te passen.

De controller zorgt ervoor dat een request bij de juiste view en het juiste model terecht komt. De controller roept middels objectoriëntatie het model en de view aan.
Free Web Hosting