Een nieuwe website maken

Met een CMS systeem kunt u het beheer van uw website eenvoudig doen. Bij een CMS pakket doet u via een simpel te bedienen beheeromgeving de wijzigingen aan de site. Wordt een element meerdere keren gebruikt op uw website, dan hoeft u een aanpassing toch slechts op 1 plek te doen. De software zorgt ervoor dat u overal op de website direct de laatste versie ziet van het aangepaste element. Dit is anders wanneer u geen CMS programma gebruikt. Dan is het vaak nodig om meerdere bestanden op uw webhosting pakket te wijzigen.

Kennis van de opmaaktalen HTML en CSS is niet nodig om te kunnen werken met een CMS pakket. Qua moeilijkheidsgraad moet u denken aan het typen van een Word bestand. Zo kunt u het werken met een CMS systeem het beste zien. Voor het gros van de CMS pakketten staan er online handleidingen.

Het is aan te raden om altijd te kiezen voor een CMS programma. Ook voor sites met maximaal 3 pagina’s is het beter om een CMS pakket te gebruiken. Zo kan de website altijd uitgebreid worden met extra pagina’s als dat nodig blijkt te zijn. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel Uw nieuwe website maken. Er zijn genoeg techneuten die willen meekijken en u kunnen helpen bij het aan de praat krijgen van de CMS software. Na een tijdje gebruik maken van het systeem, zullen de voordelen ervan u steeds duidelijker worden.
Free Web Hosting