Afkorting CMS

Bij het samenstellen van uw website kunt u gebruik maken van een CMS programma. Wanneer u gebruikmaakt van een CMS programma, dan is HTML kennis niet zo heel noodzakelijk. De beheerschermen van het CMS zijn in de regel zodanig opgezet dat u er snel mee overweg kunt. Het is bij de goedkoopste webhosting pakketten al mogelijk om een CMS pakket te installeren en in gebruik te nemen. Wel is een database vaak nodig. Want het gros van de CMS pakketten gebruikt een database voor het opslaan van de gegevens. Een database aanmaken is iets dat u doorgaans zelf zult moeten doen. De benodigde database tabellen zullen dan door het installatieprogramma worden aangemaakt.

Over CMS software zult u online veel informatie kunnen vinden. Het artikel Definitie CMS bevat bijvoorbeeld goede informatie over CMS systemen. U dient een CMS pakket te installeren voordat u het kunt gebruiken. Hierbij kunt u worden begeleid door een installatieprogramma. Na de installatie kunt u via een afgeschermd gedeelte uw website beheren. U dient de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren voordat u toegang krijgt tot de beheerschermen. Deze inloggegevens kunt u tijdens de installatie instellen.

Een CMS programma zorgt ervoor dat u een professionele website kunt samenstellen zonder dat u iets over de achterliggende techniek hoeft te weten. Qua opmaak kunt u kiezen voor een thema dat bij het CMS pakket wordt meegeleverd. Binnen een specifiek thema zijn er vaak opties waarmee u weer wat variatie kunt aanbrengen.
Free Web Hosting