Eigen startpagina bouwen

Het is niet lastig om zelf een startpagina in elkaar te zetten. Allereerst is het mogelijk om op diverse websites een gratis dochterpagina aan te maken. Doorgaans kunt u zich via een formulier aanmelden. Er staat vaak op de homepage een link naartoe. Bij de ene website kunt u nu al een gewenste startpagina naam invullen, bij de andere website kan dat pas na registratie.

Veelal zal de startpagina in een aantal kolommen zijn opgedeeld. U kunt in deze kolommen rubrieken toevoegen. Een categorie, zoals de rubriek ook wordt genoemd, bevat de links. Soms mag u een afbeelding plaatsen. Of een stuk tekst. Soms is er sprake van een quotum: een minimum aantal links is dan nodig om de startpagina zichtbaar te maken.

Een optie is geld verdienen met uw dochterpagina. U kunt zogeheten affiliate links plaatsen. U kunt met affiliate marketing geld verdienen door naar de producten van iemand anders te linken. Klikt iemand op de link en koopt diegene wat op de website van de adverteerder, dan ontvangt u een vergoeding. In Nederland zijn er een aantal netwerken voor affiliate marketing. Een voorbeeld is het netwerk Daisycon.

Het promoten van eigen websites kan ook met een startpagina. Sommige mensen willen u betalen voor het plaatsen van een link naar hun website. Doe dit echter niet in te grote schaal. Een zoekmachine heeft snel door wanneer er sprake is van slechts gekochte links. Wanneer sprake is van veel betaalde links, wordt een website lager geplaatst.

Zelf een startpagina website beginnen behoort ook tot de mogelijkheden. Met de juiste tools is dat vrij gemakkelijk. Wilt u meer weten hierover, dan is het artikel Eigen startpagina maken erg informatief. U kunt dan niet zonder startpaginascript. U betaalt voor een startpagina script geen honderden euro’s. Hoogstens enkele tientjes.

Bezoekers van uw website kunnen zich aanmelden en vervolgens zelf een startpagina aanmaken. Het is overigens niet verplicht om gebruikersregistratie toe te staan. Het kan zijn dat de bezoeker een linktip voor u heeft. Een linktip kan men via een daarvoor bestemd formulier invullen. Iedere dochterpagina is van dit formulier voorzien. Kleuren van uw website kunt u met het script eenvoudig aanpassen. Wat fijn is, is dat u geen technische kennis hoeft te hebben. Zo kan iedereen zijn links plaatsen.
Free Web Hosting