Mijn website beheren

Een CMS of content management systeem is erg nuttig. Een content management systeem stelt je in staat om zonder technische kennis je site aan te passen. U zult niet veel CSS kennis nodig hebben wanneer u een CMS pakket gebruikt. Wanneer je met een tekstverwerker zoals Word kunt werken, kun je ook een CMS bedienen.

Het voordeel van deze werkwijze is dat er zelden bestanden op de server hoeven te worden aangepast. Uw wijzigingen worden in een database opgeslagen. De content wordt van zaken zoals opmaak en programmeercode gescheiden waardoor de kans op fouten minder groot is. Er zijn verschillende content management systemen beschikbaar waar u een website of intranet pagina mee kan maken. Met een CMS is het mogelijk om een blog, webshop, nieuws website of een gewone website in elkaar te zetten. Met een CMS kunt u zelf snel aanpassingen doen in de teksten of afbeeldingen binnen de website. Door het CMS hoeft u zelf niets van HTML of PHP te weten.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Meer informatie vindt u in Je eigen website met CMS programma. Bij het CMS zit vaak een installatie script dat u kunt gebruiken om de installatie te vergemakkelijken.
Free Web Hosting