Mijn eigen site met CMS pakket

Het is slim om een CMS pakket te gebruiken voor het uitvoeren van beheerderstaken op uw website. Bij een CMS pakket doet u via een simpel te bedienen beheeromgeving de wijzigingen aan de site. Een wijziging aan een onderdeel van de site hoeft u vaak maar eenmaal door te voeren in het CMS pakket. Op iedere pagina waar dit element dient te worden weergegeven, wordt dan direct de aangepaste versie getoond. Een wijziging in meerdere bestanden is in de regel noodzakelijk op het moment dat een CMS systeem ontbreekt.

Voor het gebruik van de CMS software is het niet nodig om veel te weten over HTML en CSS. In het bijzonder wanneer het gaat om eenvoudige beheertaken zoals het aanpassen van tekst of een afbeelding aan de website toevoegen. Bovendien is er over veel CMS pakketten online documentatie beschikbaar.

Gebruik van CMS software is in alle gevallen aan te raden. Zelfs al gaat het om een simpele site van slechts een paar pagina’s. De kans bestaat immers altijd dat u de site wilt uitbouwen. Meer informatie over CMS software kunt u vinden in het artikel CMS systeem. Er zijn genoeg techneuten die willen meekijken en u kunnen helpen bij het aan de praat krijgen van de CMS software. Na een tijdje gebruik maken van het systeem, zullen de voordelen ervan u steeds duidelijker worden.
Free Web Hosting