Beheer van uw website

In de tijd dat software voor websitebeheer nog niet bestond, paste men de HTML bestanden op de server aan voor wijzigingen op de website. Tegenwoordig doet men websitebeheer over het algemeen anders. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Een CMS systeem voegt meestal een beheergedeelte toe aan uw site. Door de juiste gebruikersnaam en het goede wachtwoord in te voeren, krijgt u toegang tot dit beheergedeelte. Een groot deel van de content wordt als platte tekst ingevoerd. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

U hoeft niet veel verstand te hebben van de techniek om CMS software te kunnen gebruiken. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. Goede content bouwen daar gaat namelijk ook tijd inzitten. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Door ook met de techniek bezig te moeten zijn loopt u vertraging op.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Een aanrader is de pagina Wat is een CMS systeem?. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

Veel CMS systemen hebben een database nodig om te kunnen functioneren. Deze dient u dan aan te maken. Houd de inloggegevens van deze database bij de hand. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting