Beheer van een website

Een CMS pakket helpt u bij het inrichten en beheren van uw website. U heeft niet veel verstand nodig van de techniek wanneer u een CMS pakket gebruikt. De beheerschermen van het CMS zijn in de regel zodanig opgezet dat u er snel mee overweg kunt. Het installeren van een CMS programma kan al op de meest goedkope webhosting pakketten. Zorg wel dat u een pakket kiest waarbij een database kan worden aangemaakt en gebruikt. Het is namelijk zo dat veel CMS systemen de gegevens opslaan in een database. Die database moet u doorgaans zelf aanmaken. Het installatieprogramma zal dan vervolgens de benodigde database tabellen aanmaken.

Online is er voldoende over CMS systemen te vinden. Het artikel Betekenis CMS bevat bijvoorbeeld goede informatie over CMS systemen. Voordat u kunt werken met een CMS systeem moet het worden geïnstalleerd. Hierbij kunt u worden begeleid door een installatieprogramma. Nadat de installatie is voltooid kunt u inloggen op de beheeromgeving en de website beheren. Toegang tot de beheeromgeving wordt door het systeem verschaft na het opgeven van de juiste gebruikersnaam en het wachtwoord. Deze inloggegevens kunt u tijdens de installatie instellen.

CMS software maakt het mogelijk dat u niets over de techniek achter websites maken hoeft te weten om toch een professionele site te maken. U kunt een thema kiezen waarmee u de globale lay-out bepaalt. Binnen het thema is vervolgens vaak de vormgeving per element enigszins aan te passen.
Free Web Hosting