CMS onderdelen

Voor het beheren van uw eigen website is het niet nodig om zelf te programmeren. Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. U komt in dit beheergedeelte door het invoeren van de juiste gebruikersnaam met het gekoppelde wachtwoord. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. Alle technische zaken worden u door het CMS pakket uit handen genomen. U kunt best even bezig zijn met het maken van uitstekende content. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Online kunt u alles over CMS pakketten lezen. Het artikel Beheer van website is een voorbeeld van een goede informatiebron. Aanpassingen aan de bestanden is met een CMS pakket niet nodig. Afbeeldingen voegt u dan toe via het administratiegedeelte van uw site.

Doorgaans zal het aanmaken van een database nodig zijn het CMS pakket goed te laten werken. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Bij veel CMS pakketten kunnen deze gegevens tijdens het installeren worden ingevoerd.
Free Web Hosting