Eigen site beheren met een CMS

In verschillende opzichten heeft u profijt van het gebruik van een CMS pakket. We beginnen met het belangrijkste voordeel. Een CMS pakket vereenvoudigt het onderhoud van uw site.

Ook zonder verstand van de techniek kunt u door het CMS pakket aanpassingen aan de site verrichten. En ontwerp wordt gescheiden van de website inhoud. U hoeft daarom niets te doen met opmaakcodes of programmeren wanneer u de content wijzigt in de beheeromgeving van het CMS systeem.

Zoals aangegeven hoeft u niets over HTML of CSS te weten wanneer u een CMS pakket gebruikt. Aanpassingen in de bronbestanden van uw website zijn zelden nodig. De kans op fouten wordt op deze manier gereduceerd.

Raadpleeg de pagina CMS beheer voor meer informatie over CMS pakketten. Meer kennis opdoen is altijd goed voordat u een systeem in gebruik neemt. Dat geldt met name wanneer het de eerste keer is dat u met het CMS pakket gaat werken.

CMS software dient op een webhosting pakket te draaien. Meestal wordt er een installatieprogramma met het systeem geleverd. Hiermee wordt het installatieproces vereenvoudigd. Veel CMS systemen werken met een database. Het is dus van belang dat u een database op uw hostingpakket kunt aanmaken en gebruiken.
Free Web Hosting