CMS pakket

CMS software regelt over het algemeen de technische zaken die voor u als beheerder vaak te lastig zijn om zelf te programmeren. Op het meest technische niveau zou u steeds de bestanden op de server moeten wijzigen. Een CMS programma zorgt ervoor dat dit niet hoeft. Veranderingen brengt u via een centraal punt aan. U doet dit via het controlepaneel van uw site.

Met een CMS pakket hoeft u over het algemeen geen bestanden op de server te veranderen. Uiteraard dient u wel te weten wat er in welk scherm wordt aangepast. Men streeft meestal naar een logische indeling van de verschillende schermen in het beheergedeelte.

De kans dat u per ongeluk bestanden op de server aanpast, wordt kleiner wanneer u een CMS pakket gebruikt. Veel website inhoud voert u via platte tekst in. Het weergeven in de juiste opmaak is iets dat het CMS pakket voor u doet.

Het gebruik van een CMS pakket heeft nog meer voordelen. Op de pagina Eigen startpagina leest u er meer over. Bij een groot deel van de CMS pakketten zit er een installer script bij. Zo is het niet nodig om zelf bestanden te wijzigen.

Ook de meest doorgewinterde programmeur kan fouten maken. Daarom is het ook voor hen handig wanneer zij niet zelf het wiel opnieuw uitvinden. Er zijn bepaalde vraagstukken waar u mee te maken krijgt als u zelf gaat programmeren. CMS pakketten bevatten meestal al een oplossing voor deze vraagstukken. Zelf code bouwen kan redelijk wat tijd in beslag nemen. Wellicht kunt u die tijd beter stoppen in een goed verhaal op uw website.
Free Web Hosting