Website beheer tips

Met een CMS pakket kunt u eenvoudig de inhoud van uw site beheren. Bij een CMS beheert u de inhoud van de site vanuit een controlepaneel. Kennis over opmaakcodes is niet nodig. Het controlepaneel is zo opgezet dat deze eenvoudig te bedienen is.

Met een CMS heeft u de volledige controle over de inhoud van uw website. Zonder rompslomp kan zo een wijziging vrij makkelijk worden doorgevoerd op de site En dat is aantrekkelijk voor bezoekers. Want de bezoekers zien uiteraard het liefst nieuwe content wanneer ze terugkeren op uw website. U kunt de nieuwe content invoeren alsof u een tekstverwerker zoals Word gebruikt.

Een CMS is een stukje programmatuur, net als een tekstverwerker. Maar het CMS pakket wordt niet geïnstalleerd op uw PC, maar op de webruimte van uw hosting pakket. Dit klinkt erg moeilijk, maar in de praktijk valt dit mee. In de meeste gevallen zit er een installatiescript bij het CMS pakket.

Begrijpt u het nut van een CMS? Dan raden wij u aan om ook het artikel Uw eigen website met CMS pakket door te nemen. De kans is groot dat u zo een geschikt CMS systeem voor uw website vindt. Er is vaak goede documentatie te vinden over een CMS systeem. Gratis CMS pakketten bestaan ook wel. Echter hebben de gratis alternatieven vaak niet de handige oplossingen die een commercieel systeem wel bevat.

Het is bij gratis pakketten vaak nodig om een uitbreiding te installeren. En die kost vaak wel geld. Bepaalde functionaliteiten zitten namelijk niet in het basissysteem, maar worden via de add-on toegevoegd. De commerciële software bestaat vaak uit kant-en-klaar oplossingen, die de gewenste functionaliteiten al bevatten.
Free Web Hosting