PHP uitleg

PHP geeft u mogelijkheden voor het toevoegen van complexe logica aan uw website. Het is een laag die niet altijd voor de gebruiker zichtbaar is maar wel een belangrijke laag. PHP kan min of meer de processen op de website ondersteunen met allerlei extra functies. Een goede motor zoals PHP achter de website is van groot belang. Men kan ook de keuze maken voor bijvoorbeeld Java als PHP toch niet bevalt.

U kunt verwachten dat op de meeste webservers het PHP platform staat ingeschakeld. U hoeft dus geen tijd in te plannen voor het installeren van PHP. Op die manier hoeft een gastenboek PHP inbouwen niet tijdrovend te zijn.

Anders dan bij andere programmeertalen is de leercurve bij PHP niet zo steil. En zo kunt u best ver komen met bijvoorbeeld het ontwikkelen van een PHP gastenboek zonder dat u veel ervaring heeft. Ook zijn er allerlei libraries en frameworks te downloaden die functionaliteiten toevoegen aan PHP.

Tenslotte is het gebruik van PHP volledig gratis. Men heeft voor alle populaire operating systems een versie beschikbaar gesteld.
Free Web Hosting