Betekenis van CMS

Voordat er CMS systemen waren, moest men bij wijzigingen zelf aanpassingen in de bestanden op de server verrichten. Vandaag de dag hoeft dit niet meer. Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Het maken van een goed verhaal dat kan al aardig wat tijd kosten. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Een aanrader is de pagina CMS systeem, wat is het?. Het is met een CMS programma niet meer nodig om bestanden op de server aan te passen. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Bij veel CMS pakketten kunnen deze gegevens tijdens het installeren worden ingevoerd.
Free Web Hosting