Begin een nieuwe startpagina website

Het is niet lastig om zelf een startpagina website te ontwikkelen. Het is raadzaam om hiervoor van een startpaginascript gebruik te maken. U heeft nauwelijks verstand van de technische invulling nodig als u een dergelijk script gebruikt. Iemand die geen verstand van de techniek heeft zou vrij eenvoudig overweg moeten kunnen met het script.

Voor meer informatie over een startpagina script kunt u ook Eigen startpagina lezen. Als u de links in dat artikel volgt zult u uitkomen op de website van de aanbieder van een startpagina script. Het is niet ingewikkeld om een dergelijk script te gebruiken voor het bouwen van een eigen startpagina website. U installeert het script op uw webruimte. Naast een webhosting pakket is het handig om een eigen domeinnaam te registreren.

U kunt op een startpagina website meerdere dochterpagina’s aanmaken. Daarbij zal iedere dochterpagina in de regel een eigen onderwerp krijgen. Dat u zelf een subdomein voor een nieuwe startpagina kunt kiezen is uiterst handig. Het is zo namelijk mogelijk om ervoor te zorgen dat het subdomein belangrijke zoekwoorden bevat. Daarnaast kunt u de zoektermen per afzonderlijke dochterpagina heel eenvoudig invoeren in het beheerscherm.

Het registreren op uw website kan men doen via een registratieformulier aan de voorkant van uw website. Men kan via het aangemaakte account een eigen startpagina aanmelden. U maakt met het gebruikersaccount eenvoudig een nieuwe startpagina. Men kan op een eigen startpagina naast links allerlei andere dingen plaatsen. Ook kunnen er verschillende soorten widget aan een startpagina worden toegevoegd. Per dochterpagina kan een beheerder op een gemakkelijk manier de metagegevens voor de zoekmachines invoeren.

Met beheerrechten heeft u een breder scala aan mogelijkheden. Zo kunt u banners plaatsen die overal zichtbaar zullen zijn. Wilt u het kleurenschema van uw website wijzigen, dan is dat ook een fluitje van een cent. Een verzoek van de browser van een bezoeker wordt door het startpaginascript automatisch gekoppeld aan de juiste dochterpagina. Aan de hand hiervan zal worden bepaald welke gegevens uit de database nodig zijn en aan de bezoeker getoond zullen worden.
Free Web Hosting