Het gebruik van PHP voor een website

Wanneer u gebruikmaakt van PHP, dan kunt u extra functionaliteiten aan uw website toevoegen. Het is een laag die niet altijd voor de gebruiker zichtbaar is maar wel een belangrijke laag. PHP kan het beste als de motor achter de website worden omschreven. Toegang tot belangrijke PHP functies vereenvoudigen uw werk als webontwikkelaar. Als alternatief kan men ook voor .NET of Java als server-side engine kiezen.

Vaak kunt u direct aan de slag met PHP bij uw hosting provider. U hoeft dus geen tijd in te plannen voor het installeren van PHP. Op die manier hoeft een PHP agenda inbouwen niet tijdrovend te zijn.

Het leren van PHP is voor de meeste mensen niet echt ingewikkeld. En zo kunt u best ver komen met bijvoorbeeld het ontwikkelen van een PHP gastenboek zonder dat u veel ervaring heeft. U kunt met allerlei frameworks en libraries nog eens extra functionaliteiten aan de PHP omgeving toevoegen.

Er zijn geen kosten verbonden aan de installatie en configuratie van PHP. Men kan het verder op alle grotere besturingssystemen gebruiken voor web development.
Free Web Hosting