Eigen website met CMS systeem

CMS pakketten zijn bedoeld om eenvoudig de inhoud van uw website te kunnen beheren. Er wordt een controlepaneel beschikbaar gesteld om de site naar wens te maken. Dit controlepaneel is met een speciale link te bereiken. Er is geen specifieke technische kennis nodig. Ook niet van HTML en CSS. Zonder veel abracadabra kunt u de nieuwe inhoud in het systeem invoeren alsof u een e-mail opstelt.

U kunt het met CMS alles aanpassen wat voor actualisering in aanmerking komt. U kunt zo zonder poespas uw website bewerken. En dat vinden bezoekers fijn. Bij een volgend bezoek op uw website zien ze het liefst iets nieuws. Het gebruik van een CMS is niet veel anders dan het gebruik van bijvoorbeeld Word.

Zoals Word een stuk software is, is een CMS pakket dat ook. Het verschil is dat u een CMS niet op uw computer installeert, maar op uw webhosting pakket. Dit is wellicht anders dan u gewend bent, maar gelukkig zijn er veel stappenplannen online te vinden voor de meeste CMS systemen. In veel gevallen wordt er een installatieprogramma meegeleverd. Deze ondersteunt u voor een aanzienlijk deel bij het correct instellen van de software.

Ziet u het nut van een CMS pakket? Op Mijn website beheren kunt u meer over CMS pakketten lezen. Wij vertrouwen erop dat u via deze website een geschikt CMS systeem voor uw website zult vinden. Online is er voldoende documentatie te vinden over de meeste CMS pakketten. Er zijn systemen welke gratis te downloaden zijn. Maar deze zullen niet de features bevatten die een commercieel systeem zo goed maken.

Bij een gratis systeem zult u in veel gevallen bepaalde add-ons moeten installeren voordat u kunt doen wat u wilt doen. Bepaalde functionaliteiten zitten namelijk niet in het basissysteem, maar worden via de add-on toegevoegd. De commerciële software bestaat vaak uit kant-en-klaar oplossingen, die de gewenste functionaliteiten al bevatten.
Free Web Hosting