Mijn nieuwe website samenstellen

Een content management systeem is een systeem dat wordt gebruikt om de inhoud van een website te beheren. Een content management systeem beschikt over een controlepaneel waarmee iemand de website kan beheren en aanpassen naar wens. Er is geen specifieke technische kennis nodig. Ook niet van HTML en CSS. Het controlepaneel is zo opgezet dat deze eenvoudig te bedienen is.

U kunt het met CMS alles aanpassen wat voor actualisering in aanmerking komt. Op deze manier is een aanpassing verrichten niet moeilijk. En dat is aantrekkelijk voor bezoekers. Bij een volgend bezoek op uw website zien ze het liefst iets nieuws. Kunt u een mail tikken met Gmail, dan kunt u ook website content invoeren in een CMS.

Een content management systeem is eigenlijk een computerprogramma. Het CMS pakket wordt echter niet op een computer, maar op een webhosting pakket geplaatst. Hoewel dit niet eenvoudig klinkt, is er goede documentatie over te vinden. In veel gevallen wordt er een installatieprogramma meegeleverd. Deze ondersteunt u voor een aanzienlijk deel bij het correct instellen van de software.

Ziet u het wel zitten om een CMS systeem te gebruiken? Dan raden wij u aan om ook het artikel Websitebeheer door te nemen. Er is een grote kans dat u op die website een goed CMS systeem vindt voor uw situatie. Er is vaak goede documentatie te vinden over een CMS systeem. Gratis CMS pakketten bestaan ook wel. Maar veel commerciële systemen bevatten voordelen die u in een gratis CMS systeem niet snel zult vinden.

Bij CMS pakketten die gratis zijn, dient u vaak nog allerlei uitbreidingen te installeren. Dit om de door u gewenste functionaliteiten in uw website te krijgen. De commerciële software bestaat vaak uit kant-en-klaar oplossingen, die de gewenste functionaliteiten al bevatten.
Free Web Hosting