Een eigen website beheren

U heeft baat bij een CMS pakket. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. In veel invoervelden kunt u de gegevens invoeren als platte tekst. Het in de juiste opmaak weergeven van uw tekst op de website, dat is iets dat het CMS programma voor u regelt.

CMS software ondersteunt u bij het beheer van uw website. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. In een centrale beheeromgeving brengt u de benodigde wijzigingen aan de website aan. Dit afgesloten gedeelte van uw website wordt ook wel het beheerdersgedeelte genoemd.

Wilt u nog meer redenen weten waarom het gebruik van een CMS programma goed is? Voor meer informatie kunt u CMS website doornemen. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Het installatiescript helpt u bij het invullen van bepaalde configuratiebestanden. Bronbestanden hoeft u minder vaak aan te passen als u een CMS programma gebruikt. Het is logisch dat u wel even moet leren wat alle knoppen doen in de beheeromgeving. Het streven is doorgaans om een structuur aan te brengen, waardoor het beheergedeelte logisch in elkaar steekt.
Free Web Hosting