Beheer website

In de tijd dat software voor websitebeheer nog niet bestond, paste men de HTML bestanden op de server aan voor wijzigingen op de website. Dat is tegenwoordig niet meer nodig. Er zijn tegenwoordig voldoende CMS systemen waarmee u uit de voeten kunt. Aanpassingen aan de site kunnen worden gedaan in een afgeschermd deel van uw site. U dient uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven om toegang tot dit afgeschermde deel te krijgen. Veel content kunt u zonder opmaak invoeren in het CMS programma. Zorgen dat het in de juiste opmaak wordt weergegeven, dat regelt het CMS pakket voor u.

Er is niet veel technische kennis nodig voor het gebruik van een CMS pakket. Bijzaken die het gevolg zijn van techniek, daar hoeft u niet naar te kijken. Het maken van goede content kost namelijk ook tijd. Technische belemmeringen leiden dan te veel af. Vooral wanneer dat niet uw vakgebied is.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Een aanrader is de pagina Site bouwen. Steeds bestanden op de server moeten wijzigen zal doorgaans verleden tijd worden met het juiste CMS pakket. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Veel CMS systemen hebben een database nodig om te kunnen functioneren. Deze dient u dan aan te maken. Bewaar de inloggegevens van de database die u aanmaakt goed. Na verloop van tijd zal het installatieprogramma om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting