Beheer van een startpagina

Een eigen startpagina maken kan erg zinvol zijn en u in verschillende opzichten voordeel opleveren. In de eerste plaats is het mogelijk om op een startpagina een verzameling van uw favoriete websites aan te leggen. Eigen websites promoten kan ook uitstekend met een eigen startpagina. Geld verdienen met uw eigen startpagina is eveneens mogelijk.

U dient zich te registreren voordat u aan de slag gaat met uw eigen startpagina. Op de websites waar u een dochterpagina mag aanmaken, is een registratieformulier aanwezig. Via een zoekopdracht in Google vindt u snel een aantal geschikte startpagina websites. Zoekopdrachten zoals “startpagina aanmaken”.

Voor uw startpagina is het nodig om een geschikte naam te bedenken voor het subdomein waar deze op komt te staan. Is er een bepaald thema waar de startpagina over zal gaan, dan kunt u dit thema het beste verwerken in de naam van uw subdomeinen. Het is bij veel sites geen probleem wanneer u een algemene startpagina maakt. Het komt vaak voor dat er dan links over verschillende thema’s op de pagina staan. Als dat het geval is, is een algemene naam geen probleem.

Geef bij het aanmeldformulier een e-mailadres op dat werkt. Sommige websites versturen een bevestigingslink waarop u dient te klikken. Deze bevestigings e-mail zult u in dat geval vrij snel na de aanmelding in uw mailbox zien. Wanneer deze extra stap er nog niet is, is het invoeren van een correct e-mailadres alsnog zinvol. Mocht u uw wachtwoord kwijt zijn, dan kunt u namelijk instructies aanvragen om uw wachtwoord te herstellen. De website zal bij een wachtwoordherstel de instructies per e-mail naar u sturen. Het is dan zonde wanneer het e-mailadres niet correct is ingevuld.

U zult her en der informatie over uw eigen startpagina maken kunnen vinden. Op Een mooie startpagina maken is bijvoorbeeld informatie te vinden. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Want naast het maken van de startpagina zal er ook af en toe onderhoud aan de pagina moeten worden gepleegd. Op de website waarnaar we verwijzen vindt u diverse artikelen over het aanmaken en het beheer van een eigen startpagina.

Op het moment dat u de startpagina heeft aangemaakt zal deze nog geen inhoud hebben. Voordat u een link kunt plaatsen, moet er een rubriek worden aangemaakt. De links dienen namelijk in een rubriek te worden geplaatst. In de regel maakt men meer rubrieken. Bij de rubriek is het verplicht een rubriektitel in te vullen. Zo kunt u een deelonderwerp opgeven als rubriektitel. Zo kunnen de links naar onderwerp worden ingedeeld in de rubrieken. U heeft zo ook een heldere structuur voor de mensen die uw pagina bekijken.
Free Web Hosting