Eigen website beheren

Met een CMS pakket kunt u eenvoudig de inhoud van uw site beheren. Bij een CMS beheert u de inhoud van de site vanuit een controlepaneel. Kennis over opmaakcodes is niet nodig. De beheerder van de website kan eenvoudig content toevoegen en verwijderen via het controlepaneel.

Een CMS geeft u de volledige controle over de website inhoud. U kunt zo zonder poespas uw website bewerken. Voor de mensen die uw site bezoeken is dat fijn. Wanneer ze de website nog eens bezoeken zien ze het liefst iets nieuws dat is toegevoegd. U kunt de nieuwe content invoeren alsof u een tekstverwerker zoals Word gebruikt.

Net als een tekstverwerker is een CMS een stukje software. U plaatst de software van een CMS niet op uw eigen computer, maar op uw hosting webruimte. Dit klinkt erg moeilijk, maar in de praktijk valt dit mee. Het komt vaak voor dat er een installatieprogramma met het CMS systeem wordt meegeleverd.

Gaat een CMS pakket u en uw website verder helpen? Dan kunt u voor meer informatie op de pagina CMS programma terecht. Wij vertrouwen erop dat u via deze website een geschikt CMS systeem voor uw website zult vinden. U kunt de documentatie voor een specifiek pakket meestal online vinden. Er bestaan ook wel alternatieven waarvoor u niet hoeft te betalen. Commerciële systemen hebben echter vaak bepaalde features die de gratis systemen niet hebben.

In veel gevallen is de installatie van add-ons nodig. Het basissysteem mist dan bepaalde functies die door de plug-in worden toegevoegd. Een commercieel pakket is vaak een totaaloplossing die de gevraagde functionaliteiten al bevat.
Free Web Hosting