Nieuwe website maken

U heeft baat bij een CMS pakket. Door de scheiding tussen opmaak en lay-out die doorgaans door het CMS systeem wordt gehanteerd, hoeft u geen bestanden op de server te wijzigen. In veel invoervelden kunt u de gegevens invoeren als platte tekst. Uw tekst in de juiste lay-out gieten, dat neemt het CMS programma voor zijn rekening.

CMS pakketten zijn bedoeld om u te ondersteunen bij het onderhoud van uw site. Content zal worden opgeslagen in een database, waar u zonder CMS pakket voor iedere pagina een HTML bestand zou moeten aanmaken. In een centrale omgeving kunt u de wijzigingen aan uw website aanbrengen. Dit centrale gedeelte is een afgesloten deel van uw website, de beheeromgeving van het CMS systeem.

Wilt u nog meer redenen weten waarom het gebruik van een CMS programma goed is? Voor meer informatie kunt u Afkorting CMS doornemen. Het CMS programma wordt vaak geleverd met een installatiescript. Hiermee kunt u de belangrijkste instellingen goed zetten. Gebruikt u een CMS programma dan zult u minder vaak FTP nodig hebben voor aanpassingen. Het is uiteraard te begrijpen dat u wellicht even moet wennen aan het nieuwe systeem. Over het algemeen zal men zoveel mogelijk een logische indeling van de beheerschermen maken.
Free Web Hosting