Mijn website maken

Het is slim om een CMS pakket te gebruiken voor het uitvoeren van beheerderstaken op uw website. Het beheer doet u dan vanuit een afgeschermd gedeelte van de website. U kunt hier alleen komen wanneer u de gebruikersnaam en het wachtwoord hiervoor juist heeft ingevoerd. Een onderdeel dat op meerdere plekken terugkomt op uw site, hoeft u dan toch maar op 1 plek aan te passen. Op iedere pagina waar dit element dient te worden weergegeven, wordt dan direct de aangepaste versie getoond. Bij een dergelijke wijziging in het geval er geen CMS software aanwezig is zullen er vaak meerdere HTML files moeten worden bijgewerkt.

Wat ook een voordeel is van CMS software, is dat er in de regel niet veel verstand van de techniek nodig is voor het gebruik. Kunt u een Word bestand bewerken, dan kunt u ook een CMS systeem bedienen. Bovendien is er over veel CMS pakketten online documentatie beschikbaar.

U moet een heel goede reden hebben om geen CMS software te gebruiken. Ook wanneer uw website zeer eenvoudig is. Want het kan zomaar zijn dat u de website op een later tijdstip flink wilt uitbreiden. Over CMS systemen kunt u op de pagina Uw website maken meer lezen. Ziet u op tegen het installeren van een CMS pakket, dan zijn er voldoende experts die u kunnen helpen daarmee. Bent u na enige tijd bekend geraakt met alle mogelijkheden van de CMS software, dan snapt u waarschijnlijk waarom u dat niet zelf allemaal wilt programmeren.
Free Web Hosting