CMS systeem

Toen er nog geen software voor websitebeheer bestond, was het nodig om aanpassingen direct door te voeren in de bestanden op de server. Dat hoeft vandaag de dag niet meer. Er bestaat een ruime keuze aan CMS pakketten die het beheer van uw site vergemakkelijken. Met een CMS systeem beheert u de website vanuit een afgeschermd deel van de site. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. Veel dingen kunt u in het beheergedeelte zonder opmaak invoeren. Teksten worden dan door het systeem zelf in de juiste lay-out weergegeven.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Voor goede content zult u al even aan het werk zijn. Als u zich dan ook op de techniek moet concentreren, kan dat vervelend zijn. Wanneer programmeren niet uw vakgebied is, hoeft u het ook niet te doen.

Eigenlijk kunt u alles over CMS systemen wel online vinden. Zo is de pagina CMS systeem website het lezen waard. Met een CMS systeem is het aanpassen van bestanden op de server niet nodig bij een wijziging aan de site. Ook afbeeldingen hoeft u niet meer via een FTP programma te uploaden.

Veel CMS systemen hebben een database nodig om te kunnen functioneren. Deze dient u dan aan te maken. Het is van belang dat u hiervan de inloggegevens bewaart. Bij veel CMS pakketten kunnen deze gegevens tijdens het installeren worden ingevoerd.
Free Web Hosting