Eigen site beheren met een CMS

Het beheer van uw site wordt gemakkelijk met een CMS pakket. Bij een CMS pakket doet u via een simpel te bedienen beheeromgeving de wijzigingen aan de site. Een aanpassing aan een bepaald element voert u eenmaal door. Het CMS systeem zorgt dat overal meteen de meest recente versie wordt getoond. Bij een dergelijke wijziging in het geval er geen CMS software aanwezig is zullen er vaak meerdere HTML files moeten worden bijgewerkt.

Wat ook een voordeel is van CMS software, is dat er in de regel niet veel verstand van de techniek nodig is voor het gebruik. In het bijzonder wanneer het gaat om eenvoudige beheertaken zoals het aanpassen van tekst of een afbeelding aan de website toevoegen. De meeste CMS pakketten zijn bovendien goed gedocumenteerd.

Het is verstandig om in alle gevallen gebruik te maken van CMS software. Ook voor sites met maximaal 3 pagina’s is het beter om een CMS pakket te gebruiken. Immers kan het zijn dat u de site later wilt uitbreiden. In het artikel Uw eigen website beheren vindt u meer informatie over CMS pakketten. Een CMS systeem door een expert laten installeren kost overigens nauwelijk iets. Voor het geval u niet zelf de CMS software wilt installeren. Als u uw weg in de software gevonden hebt, bent u blij dat u een dergelijk systeem gebruikt.
Free Web Hosting