CMS beheer

Voordat er CMS systemen waren, moest men bij wijzigingen zelf aanpassingen in de bestanden op de server verrichten. Heden ten dage is dat geen noodzaak meer. Er bestaan veel CMS systemen die u zo in gebruik kunt nemen. U kunt met zo een systeem uw website vanuit een afgeschermd gedeelte beheren. Toegang krijgt u alleen wanneer u de juiste gebruikersnaam met het bijbehorende wachtwoord weet. De gegevens voert u doorgaans als eenvoudige tekst zonder opmaak in. Het CMS pakket giet uw content in de juiste opmaak.

Voor het gebruik van het CMS systeem hoeft u geen verstand te hebben van HTML of programmeren. De technische kant van het verhaal daar hoeft u zich niet mee bezig te houden. Het maken van een goed verhaal dat kan al aardig wat tijd kosten. Het is dan zonde wanneer u zich ook nog met allerlei technische dingen moet bezighouden. Is het ook niet uw vakgebied, dan is dat al helemaal zonde.

Wilt u meer weten over CMS systemen, dan kunt u online veel informatie vinden. Een aanrader is de pagina CMS website. Het zal met een CMS pakket over het algemeen niet zo vaak meer nodig zijn om wijzigingen in de bestanden op uw webhosting pakket aan te brengen. Plaatjes kunt u toevoegen via het beheergedeelte van uw website.

Voor veel CMS pakketten is het noodzakelijk dat u een database aanmaakt. Zorg dat u de inloggegevens hiervan bij de hand heeft. Het installatieprogramma van het CMS systeem zal om deze gegevens vragen.
Free Web Hosting